“Sahne Tozu Yutanlar” bu hafta, yaratıcı drama ve temel tiyatro eğitimiyle geçen sene ilk sezonunu gerçekleştiren ve şiddet dolu bir sevgiyle kucaklayan “Gymy Kids x Ali Sunal Tiyatro Kulübü”’nün kaynağını üstlenen Ali Sunal ile tiyatronun genel koordinatörü Doğan Akdoğan’ı bir araya getiriyor. Zorlu PSM’nin YouTube serisi “Sahne Tozu Yutanlar”’da sahne heyecanını paylaşan sanatçılar, merak ettikleri ve sahnenin kendileri için paylaştığı deneyimlerini samimi bir şekilde anlatıyorlar.
Sahne Heyecanı: Ali Sunal ve Doğan Akdoğan’ın Samimi Sohbeti

Zorlu PSM, dijital içerikleriyle seyircilere farklı deneyimler sunmaya devam ediyor. “Sahne Tozu Yutanlar” programları, bilgilerin samimi sohbetleriyle sahnede yaşamın ruhunu izleyicilere paylaşıyor. Bu hafta, Ali Sunal ve Doğan Akdoğan’ın keyifli sohbeti izleyicilerle buluşuyor. Yaratıcı drama ve temel tiyatro eğitimiyle geçen yılki ilk sezonda gerçekleştirilen “Gymy Kids x Ali Sunal Tiyatro Kulübü”’nün temellerini atan Ali Sunal ile tiyatro topluluğunun genel koordinatörü Doğan Akdoğan bir araya geliyor ve sahne tozunu yutanların deneyimlerini paylaşıyor.
Ali Sunal: Çocukken Tiyatroya İlgi Duymadım

Ali Sunal, Doğan Akdoğan’a sahneye çıkmaya nasıl başladığını anlattı. Çocukken tiyatroya ilgisizdi ve “Sahneye ilk ne zaman çıktın? İlk deneyimlerini anlatabilir misin?” sorusuna, “İlkokulda başladım. Kemal Sunal’ın oğlu olduğum için öğretmenim yanıma gelip ‘Sınıf başkanı olmak ister misin, Ali’ciğim?’ diye sordu. Ben de saf bir şekilde ‘Hayır’ dedim, ‘Ben doktor olacağım.’ Tiyatroya pek ilgi duymuyordum ama yine de roller bana verilirdi. Mesela İbiş’i çok net görebiliyordum çünkü kostüm çok komikti” dedi.
Doğan Akdoğan: Hayal Kurmayı Unutuyoruz
Doğan Akdoğan, “Atölye sürecinden bahseder misin? Hedefiniz ne?” sorusuna, “Burada deneyimlerimizi paylaşmak ve sahne tozunu yutmak gerçekten önemli. Çocuklar, hangi mesleği seçerse seçsinler, burada edindikleri bilgiler, arkadaşlıklar ve deneyimler hayatları için çok değerli oluyor. Buraya geldiklerinde, yaşlarına uygun oyunlar oynayarak sosyalleşiyorlar. Burada hata yapmak yok; her şey içimizden geldiği gibi yapılır. Bir prensesi ya da bakkalı nasıl oynamak istiyorsanız öyle kabul ederiz. Tiyatro, onlara teknik yönlendirmeler yaparak yardımcı olur. Amacımız, oyuncu yetiştirmek değil, çocukları hayata geçirmek. Yetişkinlerle yaptığımız atölyelerde iletişim eksikliklerini gideriyoruz çünkü çoğu yetişkin çocuklukta bu eğitimleri almadığı için zorlanıyor. Bizim amacımız, çocukların özgürce hayal kurabilen ve kendini ifade edebilen bireyler olmalarını sağlamak. Çünkü büyüdükçe biz hayal kurmayı unuturuz ve oyun oynamayı bırakırız” diyerek, yetişkinliğin en zor yanlarından birine dikkat çekti.
Sahne Tozu Yutanlar programını izlemek için Zorlu PSM YouTube kanalını ziyaret edebilirsiniz.