Yeni şarkısı ‘Biz Bu Yaşlarda Ağlarız’ ile büyük beğeni toplayan usta sanatçı Mazhar Alanson, GÜNAYDIN’a verdiği röportajda hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda MFÖ grubunun değerli üyesi Özkan Uğur’u, kısa bir süre önce ise kızını kaybeden Alanson, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Acım çok taze, yapabildiğim tek şey isyan etmemek oldu.“
“Sahne Heyecanını Bırakmam”

Mazhar Alanson, sahneden emekli olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:
“Sahne ayrı bir heyecan. Bırakmam. Ayrı bir adrenalin. Fuat’ın (Güner) da benim de televizyon karşısında ihtiyarlamaya niyetimiz yok.”
“Albüm, Bir Bütün Resim Gibidir”
Dijital platformların müzik sektöründe ön plana çıktığı günümüzde, albüm çıkaran sanatçı sayısı giderek azalıyor. Alanson ise hâlâ albüm çıkaran az sayıdaki müzisyenlerden biri olmasının nedenini şu şekilde açıkladı:
“Eski bir alışkanlık olsa bile albüm bir bütün resim gibidir. Single ise o resmin sadece bir parçasıdır. Bir şiir kitabından tek bir şiir okuyarak o kitabı anlayamazsınız. Albüm bu yüzden önemli. Yurt dışında da birçok sanatçı hâlâ albüm yapıyor.“
“MFÖ’nün Uzun Ömürlü Olmasının Sırrı Doğru Kadro”
MFÖ‘nün yıllardır dağılmadan müzik yapabilen ender gruplardan biri olması hakkında ise şunları söyledi:
“Biz Fuat ile başladık, sonra Özkan katıldı. Doğru insanlar birbirini bulunca gruplar uzun ömürlü oluyor. Seçtiğimiz şarkılara üçümüz de ‘evet’ demeliydi. Şimdi Fuat ile yeni bir konsept düşünüyoruz. MFÖ ile güzel şarkılar yaptık ve üretmeye devam edeceğiz.“
“Müzik Eğitimi Büyük Bir Artı”
Müzik eğitiminin bir sanatçının başarısı üzerindeki etkisi hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Bilen ile bilmeyen bir olur mu? Müzik eğitimi büyük bir artı. Bir de yapay zeka gerçeği var. Yapay zeka, 40 dakikada beste yapabiliyor, hatta senin sesini kullanarak her tür müziği söyletebiliyor. Bakalım ileride neler olacak…“
“Sanatta Kalıcılık İçin Alt Yapı Şart”
Mazhar Alanson, sanat hayatında kimlerden etkilendiğini şöyle açıkladı:
“Bu toprakların Yunus Emre, Mevlana, Karacaoğlan gibi değerleri var. Kaliteli şarkı sözü yazmak kolay değil. Okumak, araştırmak gerekir. Sanatta kalıcı olmak için derin bir altyapıya sahip olmak şart.“
“Batı Müziğinden Etkilendik Ama Kendi Kimliğimizi Buluşturduk”
MFÖ’nün müzik yolculuğunda yaşadığı Batı ve Türk müziği sentezi hakkında konuşan Alanson, bu süreci şu şekilde anlattı:
“Biz Batı eğitimi aldık. İlk başta Batı sanatçılarından etkilendik. Ancak plakçımız bizi Türkiye’de tarihi bir geziye çıkardı. O geziden sonra ‘Güllerin İçinden’ şarkısını yaptım. Kendi kimliğimizi bulduk.“
“Türkçe Söyleyerek Dünyaya Açılmak Mümkün”
Daha önce sanatçıların yurt dışına açılmak için İngilizce söylediğini hatırlatan Alanson, günümüzde ise durumun değiştiğini belirtti:
“Şimdiki sanatçılar kendi diliyle söyleyerek dünyaya açılıyor. Selda Bağcan da Tarkan da Türkçe söylüyor ve dünyada çok ünlüler. Bu gelişme beni çok mutlu ediyor.”
“Hayatımın Film Olması Zor Bir İş”
Hayatının film olup olmayacağı sorusuna ise şu cevabı verdi:
“Bu çok zor bir iş. Şehir efsanelerinden alınan yanlış bilgiler oluyor. Eğer böyle bir şey olursa, Fuat ile oturup en baştan anlatmamız gerekir.“
“Biz Bu Yaşlarda Ağlarız’ Şarkısının Hikayesi”
Son olarak, yeni şarkısı ‘Biz Bu Yaşlarda Ağlarız’ hakkında konuşan sanatçı, şarkının çıkış noktasını şöyle anlattı:
“Bazı şarkılarımın başlığını önceden belirlerim, o başlık beni söz yazmaya teşvik eder. ‘Biz Bu Yaşlarda Ağlarız’ sözünü yıllar önce duydum ve defterime not ettim. Sonrasında şarkıyı yazdım. Özkan ile belgeselde duygusal bir an yaşadık, o sözü tam da orada söylemenin doğru olduğunu düşündüm.“